Uithoorn – De Wende bouwnummer 8 ong

De Wende
Op de grens van de stad en het Groene hart wordt in Uithoorn de voormalige Rabobank getransformeerd naar het luxe appartementencomplex De Wende.
Uithoorn neemt een unieke positie in tussen buitengebied en stadse genoegens. Amstelveen en Schiphol liggen in de directe nabijheid. Het Rijksmuseum en het Concertgebouw in Amsterdam zijn binnen handbereik. Watersporten en natuurrecreatie kleuren de dorpse gezelligheid. Er zijn prima en voldoende voorzieningen in de buurt. De Wende vormt de entree naar een woonwijk met toekomst.
Elke woning krijgt een eigen buitenruimte, een tuin, balkon of dakterras. Aan de achterzijde wordt openheid gecreëerd. Binnen de beslotenheid van het gebouw. Galerijen leiden naar buiten, naar binnen en naar elkaar. Ook verbinden ze trappenhuizen en de liftschacht. Een groene oase bedekt een deel van het dak van de parkeergarage, waar de bewoners beschikken over één of mogelijk zelfs twee parkeerplaatsen.

De appartementen
De tien driekamerappartementen zijn verdeeld over twee woonlagen. Op de bovenste verdieping wordt verrassend extra woonplezier gerealiseerd. Drie nieuw te bouwen penthouses, waarvan de middelste zich plooit rond een patio, blikken over de horizon. De vrijheid van nieuwbouw op een bestaand pand zorgt voor spannende contrasten.

De appartementen op zowel de begane grond als eerste etage beschikken elk over twee slaapkamers. Door de achterzijde van het gebouw te openen naar de buitenlucht valt daglicht aan twee zijden binnen. De toegang tot het gebouw blijft besloten. De statige hoofdentree met vriendelijke hellingbaan voor bezoek. Daarbij de privé-inrit van de parkeergarage in de onderbouw. Een liftinstallatie verbindt, vanuit de garage, de etages met elkaar. Via galerijen, met zicht op de groene oase van het sedumdak van de parkeerkelder, bereiken de bewoners hun appartement. Thuis.

De oorspronkelijke kantoorfunctie vroeg om uitzonderlijke plafondhoogte per verdiepingslaag. De ultieme gelegenheid om installaties en leidingwerk onzichtbaar weg te werken achter gladde afwerking. De verwarming komt in de vloer. Hoge plafonds van zo’n drie meter met vrijwel even hoge ramen bepalen de sfeer. Duurzame middelen als warmte-terugwin-units, warmtepompen en zonnepanelen worden ingezet om het energieverbruik naar moderne maatstaven van comfort en klimaatbeheersing te brengen.

De gebruiksoppervlakken van de appartementen variëren van ongeveer 110 tot 158 m2.

Vier van de vijf appartementen op de begane grond beschikken over een bordes met een trap naar de met groen omzoomde privétuin. Mobiliteit is niet altijd vanzelfsprekend, het vijfde parterre-appartement beschikt over een fijn balkon. De vijf appartementen op de eerste etage beschikken allemaal over een balkon van circa 8 tot bijna 20 m2.

De drie penthouses worden helemaal nieuw gebouwd. Deze woningen van de hoogste klasse meten respectievelijk circa 140, 145 en 158 vierkante meter en beschikken over riante dakterrassen. Het grootste penthouse heeft drie slaapkamers en wordt gebouwd rond een patio van maar liefst 32 m2.

Alle tuinen, balkons en dakterrassen zijn gericht op het zuiden, zuidwesten of zuidoosten.

De appartementen en Penthouses in De Wende worden standaard met een keukeninrichting voorzien van apparatuur én een ingerichte badkamer en toiletruimte opgeleverd. Uiteraard kunt u daar als koper nog geheel of deels uw eigen stempel op drukken. Zo kunt u kiezen voor een totale ontzorging en kiest u uit de bestaande mogelijkheden.

Is dit niet wat u zoekt?

Bent u opzoek naar een andere woning? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar als aankoopmakelaar.

EKZ als aankoopmakelaar

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs
520.000
Aanvaarding
In overleg

Bouwvorm

Objecttype
Appartement
Soort
Bovenwoning
Bouwjaar
2021
Bouwvorm
Nieuwbouw

Indeling

Woonoppervlakte ca.
126 m2
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal woonlagen
1

Energie

Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbelglas
Verwarming
Vloerverwarming geheel, Warmtepomp
Warm water
Elektrische boiler eigendom

Buitenruimten

Tuin
Geen tuin

Parkeren

Garage
Parkeerkelder

Dak

Dak type
Plat dak

Gebruik

Permanente bewoning
Ja
Waardering binnen
Uitstekend
Waardering buiten
Uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte

Kadaster

Maak een afspraak Bel ons Aanbod