Wat doet een aankoopmakelaar

Wat doet een aankoopmakelaar: Een gids voor succesvolle woningaankopen

Wat doet een aankoopmakelaar van EKZ voor u?

Het kopen van een woning is een belangrijke stap en het kan een complex proces zijn. Met een EKZ aankoopmakelaar kunt u profiteren van onze professionele begeleiding, expertise en ervaring om ervoor te zorgen dat uw woningaankoop soepel en succesvol verloopt. Hieronder zetten wij de stappen op een rijtje in voorbereiding op het vinden van uw droomhuis en krijgt u meer inzicht op de vraag “Wat doet een aankoopmakelaar?”.

1. Intakegesprek

Bij EKZ | Makelaars nemen wij de tijd om uw woonwensen begrijpen. We beginnen met een uitgebreid intakegesprek waarin we uw woonwensen, budget en voorkeuren bespreken. Op basis hiervan stellen we een profiel op om de zoektocht te starten.

2. Woningselectie

Wij maken gebruik van ons uitgebreide netwerk en onze kennis van de lokale vastgoedmarkt om geschikte woningen te vinden die aan uw wensen voldoen. We selecteren objectief de beste opties en stellen een lijst van geschikte woningen op.

3. Bezichtigingen

We plannen bezichtigingen in en gaan mee tijdens deze afspraken. Wij letten op belangrijke aspecten zoals de staat van de woning, de locatie en de buurt. U let uiteraard op de persoonlijke aspecten, zoals het gevoel dat de woning u geeft en of een woning voor uw gezinssituatie geschikt is.

4. Onderhandelingen en Prijsonderzoek

Zodra u uw ideale woning heeft gevonden, voeren wij namens u de onderhandelingen. Wij maken gebruik van onze kennis van de marktprijzen en de plaatselijke woningmarkt. Daarmee berekenen wij o.a. de waarde van de woning en adviseren u over de juiste strategie van bieden en de hoogte van het bod. Uiteraard komen daarbij ook de voorwaarden die bij de bieding moeten worden aangegeven aan de orde. Zoals het financieringsvoorbehoud en een bouwkundige keuring.

5. Koopovereenkomst

Wanneer de bieding door de verkopende partij wordt geaccepteerd, begeleiden wij u bij het opmaken van de koopakte en zien erop toe dat uw belangen daarin voorop staan. Daarna houden wij de termijnen in de gaten zoals de 3-dagen bedenktijd, de financieringsperiode en wanneer de waarborgsom of bankgarantie bij de notaris dient te zijn.

6. Technische inspecties

Indien nodig regelen wij het plannen van technische inspecties, zoals bouwkundige keuringen of inspecties van de elektrische installatie. Deze inspecties zijn bedoeld om mogelijke problemen aan het licht te brengen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen op basis van de bouwkundige staat van de woning.

7. Financiering

Wij werken samen met diverse lokale hypotheekadviseurs en kunnen u doorverwijzen naar de juiste expert om uw hypotheek te verkrijgen.

8. Notaris/sleuteloverdracht

Op de dag van de overdracht zijn wij aanwezig om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt. We controleren de staat van de woning en zorgen ervoor dat alle afspraken die in het koopcontract zijn vastgelegd worden nageleefd. Na de sleuteloverdracht staan we nog steeds voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden en u te ondersteunen tijdens de overgang naar uw nieuwe woning.

Uw reis met ons begint hier

Wij begrijpen dat het kopen van een woning een belangrijke beslissing is en met onze toewijding en expertise helpen wij u graag om uw droomhuis te vinden. Ons team van ervaren aankoopmakelaars staat voor u klaar om u te begeleiden en te helpen bij elke stap van het proces.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak in te plannen.

 

 

Ontmoet het EKZ Team

Makelaar Uithoorn

Advies en verkoop

EKZ | Makelaars biedt deskundige begeleiding bij het kopen of verkopen van uw woning.

Uw woning verkopen

Je krijgt méér voor elkaar met een NVM-makelaar!

Maak een afspraak Bel ons Aanbod