Taxeren

Een taxatierapport van uw woning kan om diverse redenen noodzakelijk zijn. In verband met het verkrijgen van een hypothecaire lening bijvoorbeeld, of de afdracht van successie aan de belastingdienst in geval van een overlijden. Een zorgvuldige bepaling van de waarde van uw woning is dan erg belangrijk.

Verschillende taxatie mogelijkheden

EKZ Makelaars biedt u diverse woningtaxatie mogelijkheden, die voor diverse situaties geschikt zijn:
 

Gratis waardebepalingtaxeren

1. Een gratis waardebepaling van uw woning en een verkoopadvies. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak bij u thuis. Wij maken hier geen rapportage van, maar bespreken de waarde. Geschikt als u een indicatie wilt hebben van de waarde van uw woning, bijvoorbeeld wanneer u overweegt uw huis te verkopen.
 

NWWI-taxatie

2. Als NVM makelaars-taxateur o.g., ingeschreven in het register van VastgoedCert, worden onze taxaties geaccepteerd door alle financiële instellingen. Wij brengen een bezoek aan uw woning en werken op kantoor het taxatierapport uit. Er wordt onderzoek gedaan naar bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, bouwtechnische staat, verbouwingsmogelijkheden, kadastrale inschrijving, bijzondere publiek- en/of privaatrechtelijke bepalingen… Kortom, alle informatie die nodig is om tot een weloverwogen waardebepaling te komen.

De bevindingen worden vastgelegd in een uitgebreid NVM taxatierapport. U kunt natuurlijk ook voor uw NWWI-taxatie bij ons terecht. Meer informatie? Neem contact op met ons kantoor.
 

Waardeverklaring

3. Soms volstaat het om een eenvoudige rapportage van de taxatie van uw woning te hebben. Dit wordt een ‘waardeverklaring’ genoemd. In de waardeverklaring worden een korte omschrijving van de woning, de kadastrale gegevens en de onderhandse verkoopwaarde en executiewaarde van uw woning vermeld.
 

Interesse?

Bent u geïnteresseerd geraakt in een van onze taxatiediensten, neem dan contact met ons op met ons via 020-42 62 452 of mail amstelveen@ekz.nl  en 0297 - 567 863 of mail uithoorn@ekz.nl. Wij helpen u graag verder!