Checklist huis kopen

Checklist huis kopen

Voordat de housewarming gepland kan worden, moet er nog veel gebeuren in de zoektocht naar uw droomhuis. Echter zijn er een aantal stappen die gedaan moeten worden alvorens een huis wordt gekocht. Of het nu uw eerste huis is of niet. 

De checklist voor het kopen van een huis

  1. De wensen. Voordat de zoektocht kan beginnen is het belangrijk om te kijken naar de wensen voor een woning. Hoeveel slaapkamers wilt u, tuin of balkon, soort huis & locatie. Wanneer u dit in beeld heeft gebracht, moet u kijken naar het budget en of de wensen bij uw budget passen. Checklist huis kopen
  2. Oriënteren. Wanneer de wensen en mogelijkheden in kaart zijn gebracht, gaat u zich oriënteren in de omgeving. Zijn er in de omgeving waar u wilt gaan wonen woningen beschikbaar die u bevallen? Of moet u kijken naar de wensen, zijn ze wel realistisch?
  3. Zoeken. Vervolgens kunt u via internet gaan zoeken naar woningen. Hierbij is het handig om een samenwerking aan te gaan met een makelaar. Een aankoopmakelaar weet namelijk voordat iets online komt of het te koop staat.
  4. Bezichtigen. Heeft u uw droomhuis gevonden op internet? Dan wilt u natuurlijk niks liever dan gaan bezichtigen. Kijk hierbij goed naar uw wensenlijst en of dit te realiseren is in het huis.
  5. Een bod uitbrengen. Is het echt uw droomhuis? Ga dan in overleg met uw aankoopmakelaar over een passend bod. De makelaar geeft het bod dan door.. en dan…. afwachten…
  6. De voorlopige koopakte tekenen. Daarna is het tijd voor het tekenen van de voorlopige koopakte wanneer de eigenaar het bod accepteert. Wat een opluchting, u kan bijna de housewarming regelen!
  7. Zoek een geschikte notaris. Voor de overdacht is het belangrijk om op zoek te gaan naar een goede notaris. EKZ | Makelaars kan u ook hiermee ondersteunen.
  8. Verhuizen. Het moment is eindelijk daar, verhuizen! Veel plezier in uw nieuwe woning!

Belang aankoopmakelaar

Uw droomhuis koopt u niet zomaar. Daarom is het belangrijk om een aankoopmakelaar in te schakelen die u dit gehele proces kan begeleiden! Bent u nog op zoek naar een makelaar? EKZ| Makelaars helpt u graag als aankoopmakelaar!

Houd onze LinkedIn in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!

Ontmoet het EKZ Team

Makelaar Uithoorn

Advies en verkoop

EKZ | Makelaars biedt deskundige begeleiding bij het kopen of verkopen van uw woning.

Uw woning verkopen

Je krijgt méér voor elkaar met een NVM-makelaar!

Maak een afspraak Bel ons Aanbod