Uithoorn – Dorpsstraat 43- 45

Woon-/winkelpand, gelegen in het Oude Dorp van Uithoorn, nabij het Amstelfront aan de rivier De Amstel. Het object biedt een winkeloppervlakte van 387 m2 en een frontbreedte van circa 15 m. Boven de winkel liggen twee woonappartementen. Onder de winkelruimte is een kelder van circa 159 m2. De twee bovenliggende appartementen zijn bereikbaar via een eigen entree. Het geheel wordt vrij van huur en gebruik opgeleverd.

Indeling winkel
Toegang aan de voorzijde via dubbele deur, met achtergelegen open winkelruimte. Aan de voorzijde is aan één zijde een halfopen ruimte die grenst aan de Dorpsstraat. Aan de andere zijde is een inpandige bergruimte. Achterin is een doorgang naar de hal. Hier zijn twee toiletruimtes, alsmede een keuken. Deze hal heeft een uitgang aan de zijkant van het pand en een trap die toegang biedt tot de kelderruimte.

De kelder, circa 12.50 bij 12.00 meter, bestaat uit een grote open ruimte (stahoogte) met daarin een separate bergruimte.

Indeling appartementen
Dorpsstraat 43-A
Entree aan de voorzijde (links van het winkelpand).
Binnenkomst op de eerste verdieping op de overloop met toilet en trapopgang naar de tweede verdieping. Woonkamer met aangrenzende eetkamer. De dichte keuken is gelegen aan de achterzijde. Overloop op de tweede verdieping met drie (slaap)kamers, een bergruimte en doucheruimte. Het dakterras aan deze zijde is enkel te bereiken via een raam. Dit appartement heeft een oppervlakte van circa 90,5 m2.

Dorpsstraat 45 (oppervlakte van circa 119,8 m2)
Entree aan de rechter zijkant van het winkelpand.
Binnenkomst op de eerste verdieping. Overloop met toilet en trapopgang naar de tweede verdieping. Woonkamer over de breedte aan de voorzijde, open keuken aan de achterzijde met deur naar het ruime dakterras; bijkeuken.
Overloop op de tweede verdieping. Twee slaapkamers aan de voorzijde en één slaapkamer aan de achterzijde. Badkamer met douche, wastafel, toilet en dakraam. Via de vlizotrap is de grote bergzolder bereikbaar. Deze bevindt zich zowel boven nummer 45 als boven nummer 43-A. Dit appartement heeft een oppervlakte van circa 90,5 m2.

Energielabel
Het winkelpand heeft energielabel C. Beide appartementen hebben energielabel E. Allen geldig tot 18 januari 2033.

Locatie
Het centrum van Uithoorn is in de laatste jaren uitgegroeid tot een aantrekkelijk dorpscentrum aan de Amstel. In de passantenhaven is ruimte voor (water)recreatie en op de kade liggen diverse terrassen bij de diverse horecagelegenheden. Het winkelcentrum Amstelplein (met o.a. een grote Albert Heijn, Hema, slijterij, bakker, slager, etc.) bevindt zich op circa 200 meter afstand.

Bereikbaarheid en parkeren
Het woon-/winkelpand is, zowel met het openbaar vervoer als met eigen vervoer, via de uitvalswegen Maximalaan/N196 en de N201 goed bereikbaar. Op loopafstand bevindt zich een bushalte en in de nabije toekomst (medio 2024) komt daar ook de eindhalte van de sneltram die het centrum van Uithoorn verbindt met (trein)station Zuid in Amsterdam.
Openbaar (gratis) parkeren is o.a. mogelijk op het op circa 100 meter afstand gelegen parkeerterrein naast de supermarkt Vomar. Onder deze supermarkt bevindt zich een parkeergarage.

Bestemmingsplan
In het vigerende bestemmingsplan ‘Dorpscentrum’ heeft het object de bestemming ‘Centrum – 1’. Toegestane bedrijfsactiviteiten zijn onder andere: detailhandel, dienstverlening, horeca (categorie I) en bedrijven in categorie 1 en 2 van de bij de regels behorende Staat van Bedrijfsactiviteiten. Meer informatie over het bestemmingsplan vindt u via ruimtelijkeplannen.nl. Wij adviseren u om altijd de door u geplande “activiteiten” te toetsen aan het bestemmingsplan en bij de gemeente Uithoorn.

Asbest en olietank
Het is verkoper niet bekend of zich in het pand asbest en/of een ondergrondse (olie)tank en/of bodemverontreiniging bevindt maar ten tijde van de bouw (en de verbouwingen) was het niet ongebruikelijk om asbesthoudende materialen te gebruiken dan wel op olie te stoken. Verkoper kan de afwezigheid van asbest c.q. een ondergrondse (olie)tank dan ook niet garanderen. Koper wordt, voor zijn rekening en risico, gelegenheid geboden om een asbestinventarisatie te laten maken c.q. onderzoek te doen naar de mogelijke aanwezigheid van ondergrondse tanks c.q. bodemverontreiniging.
In de koopovereenkomst zal een ouderdoms-, asbest-, en olietankclausule worden opgenomen.

Oplevering in overleg.

Is dit niet wat u zoekt?

Bent u opzoek naar een andere woning? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar als aankoopmakelaar.

EKZ als aankoopmakelaar

Kenmerken

Diversen

Status
Beschikbaar
Type aanvaarding
In overleg

Bouwvorm

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar ca.
1949

Indeling

Bouwvorm
Winkelruimte
Winkelruimte oppervlakte ca.
387 m2

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen overdekt
0

Diversen

Woonruimte
Woonruimte aanwezig

Brochure

Plattegrond

Maak een afspraak Bel ons Aanbod